Veel gestelde vragen

Waarom is een bruidsboeket vaak zo kostbaar?
De bloemen die gebruikt worden voor het bruidsboeket zijn vaak exclusieve bloemsoorten van de beste kwaliteit. Bovendien heb je soms te maken met seizoensprijzen. Rond moederdag, valentijn, kerst, pasen zijn bloemen duurder. Ook moederdag in bijvoorbeeld Frankrijk heeft invloed op de prijs van de bloemen in Nederland. Daarnaast is het maken van een bruidsboeket een ambacht waar veel tijd in gaat zitten. Een draad gebonden boeket is bijvoorbeeld kostbaar omdat ieder bloemetje apart op een draad is gezet. Deze draad zorgt ervoor dat de bloem in iedere positie gezet kan worden. Ook zijn er bloemen die tijdens de dag niet zonder water kunnen. Deze bloemen krijgen onder de steel een watje met water dat vervolgens weer omwikkeld is met dun plastic band zodat het water en het watje op hun plaats blijven. Afhankelijk van het soort boeket en het soort bloemen komt het soms voor dat er wel 3 uur arbeidswerk in een bruidsboeket zit.
Hoe draagt men een corsage en een bruidsboeket?
Een bruidsboeket wordt voor de huwelijksplechtigheid in de rechterhand gehouden, daarna in de linker. Dames dragen de corsage links richting de schouder met het steeltje omhoog. Heren dragen de corsage op de linker revers met het steeltje naar beneden. Als de bruidegom een jasje draagt met pochet (doekje in borstzak) dan draagt hij officeel geen corsage. Sommige corsages hebben geen steel en genieten daarbij geen voorkeur voor bevestiging behalve dat deze links gedragen wordt.
Hoe kan ik het bruidsboeket het langst mooi houden?
Een handgebonden bruidsboeket kan men op de vaas laten indrogen. Ook hangend op de kop geeft soms goede resultaten. Een draadgebonden bruidsboeket kunt u gewoon laten liggen en deze droogt vanzelf in. Houd er bij alle soorten bruidsboeketten wel rekening mee dat er verkleuring optreed in de bloem. Een witte roos zal crèmekleurig worden en een rode roos verkleurd naar donkerrood. Bloemgericht behandeld de bloemen vooraf met een middel zodat de bloemen geen vocht meer verdampen. Voor het droogproces heeft het daarom geen zin om haarlak o.i.d. over je boeket te spuiten. Hier krijgen de bloemen enkel een glans van.   
Moet mijn bruidsboeket overdag op water?
Een draadgebonden bruidsboeket of een gestoken bruidsboeket mag NIET op water. Een handgebonden bruidsboeket moet op water. Zorg er daarom voor dat de ceremoniemeester een vaas bij zich heeft waar hij water in kan doen zodat het boeket tijdens de officiële plechtigheden water heeft.
Beschadigt mijn trouwauto niet met de bloemen?
Bloemgericht gebruikt veelal een houder waar steekschuim in zit. Deze wordt met een zuignap op de trouwauto bevestigt. De zuignap zal de autolak niet beschadigen!
Hoe hard kan ik rijden met mijn bloemstuk op de auto?
Dit verschilt per bloemstuk. Ieder bloemstuk bevat andere bloemen en het ene bloemstuk is daardoor meer kwetsbaar dan het ander. Bloemgericht raad u aan om geen snelweg te rijden met een autobloemstuk op de motorkap. 60 km/uur is de maximum snelheid met bloemen op de auto. Zet het bloemstuk bij lange stukken rijden met hogere snelheid in de auto.
Hoe hoort het ook al weer?
De bruid zit in de auto rechts van de bruidegom. Bij het binnengaan van het gemeentehuis of kerk loopt de bruid ook rechts. Zij zit ook rechts tijdens de huwelijksvoltrekking. Bij het verlaten van het gemeentehuis en/of kerk loopt de bruid links van de bruidegom.
Bij een bruiloft gooit de bruid het boeket de lucht in. Waarom doet ze dat eigenlijk?
Het is traditie dat een bruid na de receptie haar boeket tussen haar vrijgezelle vriendinnen gooit. Het verhaal gaat dat wie het vangt de volgende is die trouwt. De oorsprong hiervan ligt in de middeleeuwen. Men geloofde destijds dat een stukje bruidsjurk als amulet geluk zou brengen. Na de bruiloft werd een bruid soms achtervolgd door een horde gasten die een stuk van haar jurk probeerden te scheuren. Naarmate bruidsjurken duurder werken, wilden de bruiden ze vaker bewaren. Voor hun eigen dochter later of als een herinnering. Daarom verzonnen ze een alternatief: het gooien van het boeket of de kousenband. Die laatste wordt soms ook gegooid. Maar dan door de bruidegom, naar zijn vrijgezelle vrienden.
Deel deze pagina:
Regina Tamminga Schuurmanstraat 60 7691 PR Bergentheim T. 06 12188829/ 0523 852305 E. info@bloemgericht.nl